DANAS

Akcionarsko društvo Progres je kompanija iz Srbije koja se više od pola veka uspešno bavi spoljnotrgovinskim i unutrašnjim prometom, fi nansijskim posredovanjem i konsaltingom. Svojim poslovanjem kompanija Progres povezuje u mnogo čemu komplementarna tržišta Srbije, Rusije i drugih država bivšeg SSSR-a. Kapital i vlasnička struktura Akcijski kapital malih akcionara kompanije Progres je od 30. avgusta 2005. godine u slobodnoj prodaji na Beogradskoj berzi. Akcijski kapital kompanije Progres koji je u posedu Akcijskog fonda Srbije biće prodat putem javnog tendera, vanberzanskog i slobodnog berzanskog tržišta.


NEKADA

Progres je osnovan 30. maja 1952. godine kao preduzeće za zastupanje inostranih firmi. Taj posao je veoma uspešno radio u razgranatoj mreži predstavništava u Moskvi, Budimpešti, Sofi ji, Bukureštu, Pragu, Berlinu, Varšavi, Teheranu i drugim gradovima, kao i preko svojih preduzeća u Parizu, Frankfurtu, Njujorku, Cirihu, Milanu, Atini, Londonu, Sidneju… Znanje i iskustvo iz godina prosperiteta na svetskom tržištu jedna je od najznačajnijih referenci kompanije Progres.


PROGRES INVESTICIONI RADOVI

Progres ima posebnu Direkciju za investicione radove. Ona za klijente obavlja istraživanja, izrađuje eleborate i analizu razvoja, vrši projektovanje, inženjering i izgradnju objekata. Progres je izgradio i opremio mnogobrojne objekte naftne industrije, lake i teške industrije, cementare, objekte prehrambene industrije, hotele, naučnoistraživačke institute, kongresne centre, stambene, administrativne i rezidencijalne objekte najvišeg nivoa u Moskvi, Novokuznjecku, Sočiju, Kazanju, Taškentu, Hanti Mansijsku i drugim mestima.